Asiantuntijat ja yhteistyötahot ”ilmiökursseilla”

Maailman asioiden ja tapahtumien tarkastelu ilmiöistä käsin edellyttää työskentelyä yhdessä ilmiön asiantuntijoiden ja yhteistyötahojen kanssa. Mitä monipuolisemmin erilaisia toimijoita on mukana sitä useampia näkökulmia tulee tarkasteltavaksi.

Asiantuntijoiden rooli ja osallistuminen on selkeä, koska se nousee aiheeseen liittyvästä asiantuntijuudesta. Otavan Opiston lukuvuoden 2010-2011 toisen ilmiön, Nälkä ja jano, asiantuntijat voivat olla vaikkapa ravitsemusterapeutteja tai kehitysyhteistyötä tekeviä järjestöjä.

Yhdistysten, järjestöjen ja yleishyödyllisten toimijoiden kanssa yhteistyö tuntuu varsin luontevalta. Osallistumalla ilmiön järjestämiseen tai sisällön tuottamiseen, yhdistys saa samalla omaa toimintaansa esille.

Mutta miten motivoida oppilaitosrajojen ylitys? Miten hakea ”yleisöä” ilmiön tutkimiseen? Miten ilmiöhin liitetään esimerkiksi esi- ja perusopetus, entä ammatillinen puoli tai korkea-aste? Mistä intresseistä käsin muille oppilaitoksille voisi markkinoida ilmiöön liittyvää kysymyksenasettelua? Miksi joku oppilaitos, opiskelijajoukko tai opintolinja lähtisi mukaan yhteisen ilmiön tarkasteluun? Miten perustella tiedottamista ja markkinointia?

Mainokset

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s