Nälkä ja jano: Oppimispolku 3

Kurssisuorituksista ja ilmiön tutkimisesta puhuttaessa Lupulla on heti mielessä esseen kirjoittaminen ja esitelmän tekeminen. Tässä mielessä hän edustaa valtaosaa nykylukiolaisista. Miten he ovatkaan niin konservatiivisia kurssien tuotosten suhteen!? Vai onko kyse siitä, että essee ja esitelmä on tuttu ja siksi näennäisen helppo keino suorittaa kurssi? Vai eikö heille ehdoteta ja tarjota riittävästi muita mahdollisuuksia?

Nälkä ja jano -ilmiökurssilla Lupu tutkii sitä, riittääkö ruokaa kaikille. Hän tutustuu tilastoihin ja artikkeleihin, tekee muistiinpanoja ja kokoaa selvityksen pohjalta esitelmän. Lupun oppimispolulla kuvattuja vaiheita voi tehdä missä tahansa, kun taas Tupun ja Hupun polut edellyttävät ainakin osittaista läsnäoloa.

Mainokset

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s