Ajankohtainen hyvinvointivaltio

Ilmiöissä tutkitaan ”hyvinvointivaltiota” nyt kolmatta viikkoa. Aihe tuntuu olevan varsin ajankohtainen: ei päivää, ettei käsite ja ilmiö olisi esillä jossain sosiaalisessa tai perinteisessä mediassa.

Tänä iltana (21.3.2011) Suomi hyvinvoinnin jälkeen -tapahtumassa Finlandia-talolla järjestetään paneelikeskustelu Suomen talouden ja yhteiskunnan tulevaisuuden haasteista. Ilmiöpohjaisen oppimisen ningissä, Hyvinvointivaltio-ilmiön ryhmässä eniten keskustelua ovat herättäneet samantyyppiset aiheet: Hyvinvoinnin rahoitus, Sosiaalinen media ja kansalaisvaikuttaminen sekä Hyvinvoinnin mittarit.

Kaiken kaikkiaan ilmiöopiskelijoiden ja yhteiskuntatiedon lukiokurssin (YH1) opiskelijoiden kiinnostustenkohteet liittyvät nyky-yhteiskunnan kysymyksiin ja kevään 2011 Eduskuntavaaleihin. Keskustelujen ja kurssituotoksen ohella opiskelijat osallistuvat vielä mm. Otavan Opistolla järjestettävään vaalipaneeliin, varjoennakkoäänestykseen, varjoäänestykseen äänestyspäivänä sekä keskusteluun äänestystuloksesta vaalien jälkeen. Tilaisuuksiin voi osallistua myös verkossa.

Mainokset

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s