ITK2011, foorumilla puhuttua

Ilmiöpohjainen oppiminen – kun kaikki on mahdollista. ITK-foorumiesitys pe 8.4.2011 klo 11.00-11.30, Tiina Airaksinen ja Kati Jordan.

Esityksemme diat slidesharessa ja tiivistelmä ITK:n ohjelmassa.

Puheenvuoron ideana oli avata ohjaukseen liittyviä haasteita ja niitä vastaavia keinoja ilmiöpohjaisessa oppimisessa. Ilmiöissä opiskelija voi tutkia mitä tahansa itseään kiinnostavaa ilmiön osa-aluetta ja tehdä siitä minkämuotoisen tuotoksen itse haluaa. Opiskelijalle tämä vapaus saattaa käytännössä näyttäytyä kaoottisena tilanteena, joka yhtä aikaa innostaa ja kauhistuttaa. Tavoitteiden asettamisen ja konkreettisen tekemisen kanssa voi olla hankala päästä alkuun.

Foorumilla esiteltiin ohjausta ilmiöpohjaisessa oppimisessa. Esillä oli Otavan Opistossa tänä lukuvuonna kokeiltuja tukimuotoja, kuten vaihtoehtoisia oppimispolkuja, oppiainetarjottimia ja vertaistuen mahdollistavia oppimispäiväkirjoja. Kaikilla näillä ohjauksen keinoilla opiskelijalle pyritään avaamaan erilaisia sisällöllisiä ja välineellisiä mahdollisuuksia lähestyä tutkittavaa ilmiötä, lisäksi opiskelijaa pyritään tukemaan omien vahvuuksien tunnistamisessa ja oman oppimistyylin löytämisessä.

Mainokset

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: ITK2011, foorumilla puhuttua

  1. Paluuviite: Katsaus Verkkopedagongin vuoteen: Pedagoginen täydennyskoulutus, lukion tulevaisuus ja ilmiöpohjainen oppiminen kiinnostavat | Verkkopedagongi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s