Haussa: työnimike opetussuunnitelmatyöhön – sekä itse työntekijä

Ops-hautomoihin etsitään työntekijää. Työnkuva on monipuolinen ja sitä voi hoitaa monenkinlaisella taustalla ja kokemuksella. Olennaista on tuntea suomalaista koulukenttää, jotta työhön pääsee käsiksi ilman kontekstiin liittyvää perehdytystä. Työkokemus ja orientaatio voi olla vaikkapa opettajan tai rehtorin, miksei myös yhteisöpedagogin tai [täytä itse]. Pesti voidaan määritellä varsin joustavasti osa- tai kokoaikaiseksi ja kestoltaan 10-18 kuukautta kestäväksi. Työ voisi soveltua vaikkapa kehittämisorientoituneeksi virkavapaavuodeksi tai tulevaisuusorientoituneeksi välivuodeksi muusta päivätyöstä.

Haku voidaan avata heti vkon 21 alussa. Mutta mikä työnimikkeeksi oheiselle?!

[NIMIKE]

Otavan Opiston Opetussuunnitelmat-tiimi hakee yleissivistävän koulutuksen (perusopetus, lukio) opetussuunnitelmatyöskentelyn tuntevaa sekä osallistavia työskentelymenetelmiä hallitsevaa [nimikettä]. Tehtävänä on suunnitella ja fasilitoida vuonna 2016 voimaan astuvien uusien opetussuunnitelmien (ops) teemallisia ja alueellisia kehittämis- ja koulutustapahtumia.

Työ liittyy Opetushallituksen rahoittaman Ops-hautomot-hankkeen suunnitteluun ja toteutukseen, johon [nimike] osallistuu yhdessä projektihenkilöstön kanssa. Ops-hautomoissa oppimisen ja koulun tulevaisuutta koskevaan keskusteluun osallistetaan sekä kouluväki että koulun sidosryhmät. Hautomot tuottavat ajatuksia, näkökulmia, dialogia ja yhteisömuistia opetussuunnitelmia koskevaan keskusteluun sekä alueelliseen ja paikalliseen ops-työhön. Hakijalta edellytetään kokemusta yleissivistävästä koulutuksesta, suomalaisen koulutuksen ohjausjärjestelmän tuntemusta samoin kuin kiinnostusta oppimisen tulevaisuuden kehityssuuntiin. [Nimikkeellä] on ammattitaitoa hautomotilaisuuksien suunnitteluun ja dokumentointiin samoin kuin valmiutta ops-prosessien käynnistämiseen ja innokkuutta hautomotapahtumien fasilitointiin ja ohjaamiseen eri osallistujaryhmien kanssa verkossa ja eri puolilla Suomea.

Lisätietoja (hankekuvaus ja -hakemus): https://www.otavanopisto.fi/hankkeet/ops-hautomot

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Haussa: työnimike opetussuunnitelmatyöhön – sekä itse työntekijä

  1. Tehtävänkuva vaikuttaisi koulutuksen suunniittelijalta ja kehittelijältä, tai OPS-työn prosessiohjaajalta. (nimike-ehdotus)

  2. Päivi, kiitos ajatuksista, Ops-kehittäjä onkin ollut yhtenä työnimenä mutta mielestäni sen hankaluus on siinä, että siitä tulee vaikutelma siitä, että pitäisi kehittää itse ops:ia, vaikka tarkoitus on pikemmin tukea muiden tekemää ops-työtä. Ehdottamasi OPS-työn prosessiohjaaja on aika kiva, jotenkin tuontyyppisellä laajennuksella tämä varmaan hahmottuu.

    Toinen juttu samaan: tosi kiinnostava se uusi tutkimushanke, josta olet aloittanut blogin http://katsomusaineet.wordpress.com/ Tuntui mukavalta huomata, miten tuttuihin suuntiin ajatukset vievät samojen aineiden opettajalla. Iloa työhön!

  3. Hakuilmoitus on nyt Aarresaaressa, mol:ssa ja Opiston kotisivulla http://www.otavanopisto.fi/ajankohtaiset/313
    Haku on auki 7.6.saakka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s