Ilmiö: Hyvinvointivaltio

Otavan Opiston ilmiöissä uusintana: Hyvinvointivaltio. Samaa ilmiötä tutkittiin viime lukuvuonna, ja ilmiö uusitaan tänä keväänä sekä asiantuntijoiden että yleisöjen pyynnöstä.

Ilmiön tutkiminen alkaa maaliskuun alulla käsitteisiin, menetelmiin ja työkaluihin tutustumisella. Eduskuntavaalit ajoittuvat ilmiön lopulle, sitä ennen Opistolla järjestetään vaalipaneeli ja varjovaalit sekä katsotaan vaalikoneiden taustoille ja arvioidaan, mitä vaalikoneiden kysymyksissä oikeastaan kysytään. Ilmiö päättyy ilmiön asiantuntijoiden johdolla käytyyn huhtikuun vaalien jälkipuintiin.

Asiantuntijuuttaan ilmiöön tuovat Juha Nurmela ja Jouko Kajanoja Hyvinvointivaltion vaalijat ry:stä. Heidän näkökulminaan ovat hyvinvoinnin mittarit ja tulevaisuuden tutkimuksen työkalut sekä hyvinvointivaltion historia, nykyisyys ja tulevaisuus. Petri Kola ja Antti Poikola puolestaan tuovat ilmiöön avoimen verkon ja kansalaisvaikuttamisen näkökulmaa.

Ilmiösuunnittelun taustatyössä on usein käynyt mielessä YleRadio1:n perjantaiaamun Syntymäpäiväsankari-ohjelma. Siinä toimittaja Seppo Konttinen kysyy vierailtaan kymmenen kysymystä eli käsiteparia, joista vieraan tulee valita puolensa. Yksi käsitepareista on: puolue vai kansanliike.

Mainokset

Tietoja Tiina Airaksinen

Kehittämispäällikkö Otavan Opistolla. Yleissivistävän koulutuksen kehittämistoiminta; kehittämishankkeet, konsultointi; pedagoginen täydennyskoulutus; oppimisen tulevaisuuden tutkimus, (laadullinen) ennakointi; Opetussuunnitelmat-yksikön vetäjä. Tausta: aineenopettaja (ue, ps), etäopettaja, verkkopedagogi, etäopetuksen ja ilmiöpohjaisen oppimisen edelläkävijä, oppikirjailija.
Kategoria(t): oppiminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s